Een stoffige dag. - Reisverslag uit Sahagún, Spanje van MargreetenDia - WaarBenJij.nu Een stoffige dag. - Reisverslag uit Sahagún, Spanje van MargreetenDia - WaarBenJij.nu

Een stoffige dag.

Door: MargreetenDia

Blijf op de hoogte en volg

15 Juni 2012 | Spanje, Sahagún

Gisteren onze 5e week ingegaan,voor ons gaat het best wel snel allemaal maar voor de thuisblijvers (
Nico en Willem) duidelijk minder. Geef de heren wat aandacht!!!
Vandaag weer helder weer met een lekker windje. Eindeloze vlakten,veel windmolens,nog meer pelgrims te voet,een enkele op de fiets en veel bremmen langs de weg. Van de pelgrims te voet vallen de Japanse dames erg op. Ze zijn helemaal ingepakt,maillot,lange mouwen,pet en zonnebril en neus,mond en hals bedekt met een doek. Daar komt geen zonnestraal bij. We zagen ook nog een man in monnikspij,heel toepasselijk.
Wat ook zo geweldig is zijn de honderden gierzwaluwen die we bij de kerkjes zien waar ze aan het nestelen zijn. Gisteren bij ons hotel tegenover een kerkje ook honderden,ze vlogen
bijna naar binnen. Daar kun je uren naar kijken ,als je die tijd hebt dan.
Hele korte fietsdag vandaag,we hadden Sahagun als doel en daar zijn we nu. Morgen naar Leon en overmorgen naar Astorga en maandag op weg naar El Cruz Ferro,een behoorlijke klim.
Sahagun klinkt misschien Japans maar is een samenvoeging van San Fagundus een heilige uit de Romeinse tijd.
Gisteren van de provincie Burgos naar Palencia en vandaag naar provincie Leon.
Bij Carrion de los Condes waren we op de helft vd Spaanse camino.
Maar 60 km in de benen en dik onder het stof vanwege
een 8 km lang steenslagpad.

• 15 Juni 2012 - 12:46

Willem:

Vind wel dat jullie wat mager worden , een extra rustdag en wat lekkere spaanse worstjes kan geen kwaad.Heerlijk dat jullie er zo van genieten.

Liefs Willem

• 15 Juni 2012 - 12:53

Bernadette:

Hoi Margreet en Dia,

De boodschap v.w.b. de liefkozingen - in mijn geval- aan Nico is overgekomen. Ik doe mijn best maar ben toch surrogaat. Je blijkt onvervangbaar. Ik doe mijn best, en bekijk en beoordeel ik de stukken mbt Tennet

Het ziet er weer heel gezellig uit, de plaatjes van Sahagun vandaag.

Het weer is hier in Nederland wat somber. Geen zon, vochtig en met nog een poule-wedstrijd van Oranje in het vooruitzicht. Ik voorzie dat zondag de vlaggen weer terug kunnen naar de bak op zolder.

Geniet van de rest van de dag,

groetjes,

Bernadette

• 15 Juni 2012 - 17:19

Greetje:

Hoi Margreet, (en Dia, gezien en amper gesproken bij de opening van de vogelkijkhut)

Lees af en toe wel mee, jullie gaan vooral voortvarend door, lees ik wel, en vergeet niet te genieten, denk ik soms, voor je het weet ben je in Santiago, en kijk je terug.
    Vandaag, 15 juni ja, de Achttienhovenerroute even gecheckt op de routeaanwijzingen, is prima voor elkaar. Is zo'n dag dat het binnen grijzer is dan buiten. Vind ik nog altijd een bijzonder fenomeen.
    Succes, en geniet

Groet, Greetje