De cursus van Edo toegepast vandaag!!
Door: MargreetenDia
12 Juni 2012 | Spanje, Belorado
Bij vertrek wat gespetter en vrij fris. We kregen er allebei de vaart niet in,papbenen. Na een half uur vloog de eerste ketting eraf,dus tassen eraf,fiets op de kop,handschoenen aan en in no time zat hij weer goed. Maar ons tempo lag laag,echt een off-day dus en eigenlijk de eerste. En verdraaid na weer een half uur de andere ketting eraf dus weer hetzelfde ritueel en weer zo voor elkaar. Het was inmiddels droog,een harde westenwind en fris. Dus eigenlijk prima fietsweer. De route ging langs eindeloze graanvelden,wijngaarden,prachtige vergezichten,we zagen ook weer veel roofvogels en op 1 plek een lange rij ooievaarsnesten. In Santo Domingo de la Calzada heel druk met pelgrims,wij zochten de kathedraal waar ze een levende kip en haan hebben in een hok in de kerk om het bekendste mirakel van de camino in ere te houden. Maar wij waren net te laat ,het was net voor een paar uur gesloten dus jammer,heel jammer!!
Vanmiddag kwam de gang er toch weer in en om 15.15 waren we in Belorado waar we een tijdje nodig hadden een onderdak te vinden. Ook hostal Toni (een tip van Jan en Anneke)was completo.
Het was inmiddels gaan regenen en gelukkig snel toch een hotelletje gevonden. Een pelgrimsmenu in een plaatselijk restaurantje en op tijd ons mandje in. Toch nog 81 km gefietst.
Het mirakel:Een Duitse jongen,onderweg met zijn ouders naar Santiago gaat niet in op de avances van de herbergiersdochter in Santo Domingo. Zij beschuldigt hem van diefstal en hij wordt opgehangen. De ouders gaan toch verder en als ze uit Santiago terugkeren blijkt de jongen door tussenkomst van Jacobus nog in leven.De rechter die aan een maaltijd zit gelooft de ouders niet en zegt: Uw zoon is net zo dood als deze gebraden haan en hen, de beesten komen prompt tot leven!!Het meisje mag de plaats van de jongen innemen op het galgenveld.