een zonnige dag langs de kust - Reisverslag uit Le Porge, Frankrijk van MargreetenDia - WaarBenJij.nu een zonnige dag langs de kust - Reisverslag uit Le Porge, Frankrijk van MargreetenDia - WaarBenJij.nu

een zonnige dag langs de kust

Door: MargreetenDia

Blijf op de hoogte en volg

04 Juni 2012 | Frankrijk, Le Porge

Veel te vroeg bij de haven vanmorgen. De boot gaat pas om half 10. Een flinke bui terwijl we wachten. De overtocht duurt 30 min. En als we aan de overkant zijn schijnt de zon al weer. Een prachtig fietspad ligt voor ons en dat kilometers lang langs de kust. Prachtige dennenbomen en duinen, het gebied is 1700 ha groot. We horen alleen het zoeven van onze banden,de vogels,ook de koekoek, en ruiken de geur van dennennaalden. Voor zon-zee en strandliefhebbers een aanrader, maar ook voor de wandelaar en fietser ideaal. Het is vrij vlak met een uitgebreid fiets-en wandelpadennetwerk. De kustplaatsen zijn klein maar levendig en gezellig en hier ligt ook het grootste meer van Frankrijk,lac d' Hourtin.
Ook een stuk heel slecht met gaten,hobbels en bobbels. De fietsen hebben het overleefd. In Lacanau bij de VVV gevraagd of ze voor ons een kamer wilden boeken,wat we tot nu toe steeds hebben gedaan. Maar hier wilden ze niets doen,zelfs niet op internet kijken of er in 't hotel waar we wilden overnachten nog kamers vrij waren. Dus op de gok naar Le Porge 15 km verder ,bleek dus Le Porge-ocean te zijn,daar alleen wat restaurantjes maar geen slaapplaats. Dus nog 10 km verder naar Le Porge waar we gelukkig een goed hotel hebben gevonden. Uiteindelijk om 18 uur hier aangekomen en 106 km in de benen. We hebben onszelf getrakteerd op een magnum (ijs)en een paar baantjes int zwembad hier in de tuin van het hotel. Zitten nu aan een wijntje op ons balkon met de beentjes omhoog en de was aan de lijn.

Even een berichtje voor de ouders van Margreet, wat ontzettend leuk dat jullie hebben gereageerd op dit blog,nog zo betrokken te zijn en met ons mee te leven is echt fantastisch. En een pluim voor Emmaus waar ze elke dag voor jullie het verslag uitprinten.

• 04 Juni 2012 - 18:39

Ariette:

Hallo meiden, wat ziet het er allemaal leuk en zonnig uit. Krijg er zo zin in. Hier is het slecht, vandaag weer veel regen en echt koud. Nu is het droog met de zon. hoop dat de temp weer n beetje omhoog gaat de komende dagen. Toen jullie net weg waren was er n programma over Santiago en heb het opgenomen. Ga het een dezer dagen wel kijken. Alvast plezier voor morgen. Toedeloe

• 04 Juni 2012 - 19:17

Tante Aat.:

Lieve sportieve nicht en vriendin.
    Oom Hans en ik leven mee met jullie vorderingen en hebben groot respect voor de 2 hazerswoudse dames.!!!
    Die hele streek is ons bekend en heet Les Landes. Wat leggen jullie veel km's af per dag !!Nog veel succes en we verheugen ons op het volgende verhaal.

• 04 Juni 2012 - 20:18

Lenne:

Hallo meiden, het gebied waar jullie nu zijn trekt me wel heel erg aan. Ik ben nu eenmaal gek op de kust, strand en zee. Leuk hoor, om te zien en te lezen. Hoe lekker het weer bij ons was, zo koel is het nu...Jammer hoor, het is weer van heel warm naar heel koel, echt hollands dus. Maar goed, er zijn ergere dingen. Zo te lezen zijn de mensen allemaal even aardig onderweg hè, leuk, krijg je positieve energie van toch?
    Nou weer veel fietsplezier en hoeveel km is het nog naar Spanje?

• 04 Juni 2012 - 21:45

Nico:

Hallo dames ik zag dat water op de kaart en dacht gelijk aan Dia die heeft nog een paar capsules aan boort om een band op te pompen dat komt goed en tijd om zwemvesten aan te schaffen is er niet .want er moet gefietst worden . een geluk hadden willem en ik alvast . De Harrelt free of Enterprise en de Titannic daar konden jullie niet meer met mee hele geruststelling . Voor mooi weer moet je hier niet zijn . De deur stond de hele dag open geen koe naar buitten geweest Dus nu echt naar de kust .Vroeg terug van de zang daarvoor naar de vergadering van de NAM ze hebben een strook grond nodig van D 1 VER VAN MIJN BEDSHOW .Daar ga ik nu snel naar toe naar mijn mandje WEltrusten . Hier was het weerbericht geijk aan dat van de kerst . Dit word zeker een koude nacht en nu kan je ook nog niets aan doen . anders ook niet kap

• 04 Juni 2012 - 22:01

Ellen T (nicht):

3 vragen, of heb ik iets gemist in de text, kan ook hoor, maar ik ben toch benieuwd;

hebben jullie helemaal geen zadelpijn???
    Houden jullie geen rustdagen???
    Hoeveel kilo bagage hebben jullie????

Succes weer! Erg leuk

• 04 Juni 2012 - 22:12

Bernadette:

Hallo Dia, Hallo Margreet,

Magnum, in de betekenis van een groot ijsje ? Want een magnum is ook een ..tig-liter wijnfles.... en tja dat zou na zo'n enorme fysieke inspannen ook heel lekker kunnen zijn. Alleen zou je daarna een rustdag moeten inplannen.

Zo aan de kust, een dagje bijtanken is dat geen aantrekkelijke gedachte?

Groetjes van Bernadette

• 05 Juni 2012 - 05:46

Carline:

Hoi Dia en Margreet,

Heel veel succes verder met jullie prachtige tocht! Ik vertrek morgen op de mijne.

Groetjes,Carline

• 05 Juni 2012 - 06:57

Bob:

Dat is een mooi gebied! Zijn jullie al in die hoge golven gedoken? De morvan was ook erg mooi, we hebben gekampeerd bij een meertje in het bos. De bruiloft was een traditioneel vleesfestijn, maar wel gezellig.. Wanneer gaan jullie de grens over?

• 05 Juni 2012 - 08:43

Nelleke:

Mooie streek langs de kust, waar jullie nu fietsen . Wij hebben verschillende keren in het verleden daar met de jongens gekampeerd. Heerlijk zwemmen in de hoge golven van de Atlantische oceaan. Jullie treffen hetmet het weer , beter als hier, hoewel nu ook het zonnetje schijnt. Ga zo lunchen met Lieke[hopelijk op een terras] Groeten en veel plezier vandaag. By the way, ik lees niets over zadel-en spierpijn. Zijn jullie zo goed getraind?

• 05 Juni 2012 - 10:39

Kempie:

hallo Margreet en Dia,
    zojuist jullie pakket met vuile was ontvangen, ik heb aan Jeroen gevraagd om het bij Nico af te geven.
    dan kan hij het gewassen mee nemen naar Santiago!
    groet, erik

• 05 Juni 2012 - 18:05

Mieke:

Hallo dames reiziger

Sorry voor late reactie maar laptop is stuk en 5 dagen in Zeeland geweest en nu wordt de keuken verbouwd, maar heb alles gelezen en ben heet trots op jullie. Heel leuk om dat allemaal te lezen. Hoop dat het zo lekker blijft gaan en zal niet meer zo lang wachten met reageren. Groetjes van Eva en van mij en tot gauw.

• 05 Juni 2012 - 18:26

Marion:

Hallo Dia en Margreet!
    Dia even een berichie van je nichie!!!!!!!!! Ha ha, wat een prachtige foto`s en leuke verhalen zeg, wat is de natuur toch mooi he?
    Leik om te volgen. Even over de fam, ik heb Maja een dikke knuffel van je gegeven, kief dat je er aan dacht. We hebben haar verjaard gevierd met Adri, Netty, Ina en ik, was erg gezellig. 40 engeltjes besteld, heerlijk. Haar toestand gaat wel zienderogen achter uit hoor, ze drinkt nu alleen nog maar in de ochtend de rest van de dag gaat er haast niets meer in. Zelfs het advokaatje met slagr niet meer. Zit nu ook veel te slapen en ziet erg wit, volgens mij valt ze ook erg af. Ze houden zich goed aan het afgesproken beleid en wordt goed verzorgd. Dus gewoon maar weer afwachten. Ina en Annie waren erg blij met jouw kaartje moest je bedanken. Cas ligt slecht in het Rijnland aan de beademing met een sepsis! Erg triest, nu veel contact met Mirjam. Nou meissie geniet van jullie mooie reis en nog even volhouden dan zie je jouw mannetjes weer! Dikke kus van mij en als ik wat kan doen hoor ik het graag, doei xxxxxxxxx

• 05 Juni 2012 - 19:23

Tim Kooter:

Hey moeders ;)
    zo te zien gaat t goed daar! Ik sprak charlot net en die zei dat ik hier moest kijken. Hier gaat ook alles goed en als jullie klaar zijn met fietsen..... hier is ook heel veel ruimte, wilde dieren, lekker weer enz enz. Maar ik ga weer mn pauze is bijna voorbij! Succes en als ik tijd heb zal ik zeker even kijken hoe t daar gaat PS mooie foto's

• 05 Juni 2012 - 19:49

Nico:

Hallo dames;Morgen ochtend verlaten 2 strakken blonde vriendinnen van Belgische ouders athans van vaders kant . Na een maand op de boerderij gelogeerd te hebben op ons erf Zal het gemis er wel degelijk zijn .Maar ja alles wend al voor heteren vuren gestaan ze bleven aaibaar en sesueel aantrekkelijk en strak in hun vel (strak kontje) lees straks jullie verslag wel Goede nachtrust . kap .