Naar de kust
Door: MargreetenDia
03 Juni 2012 | Frankrijk, Royan
Oh ja de lunch was weer bij een oud kerkje,ja daar is meestal een pleintje met bomen en een bankje. Dus zo ook vandaag,zitten we net met alles uit de tas wat eetbaar is uitgespreid om ons heen gaat het een beetje spetteren,dus dan maar het kerkje in. Staat daar toch achter in die kerk een schattig klein tafeltje met 2 stoeltjes,je begrijpt dat we daar zijn gaan zitten. Jacobus was met ons. De regen zette niet door en voldaan gingen de dames weer verder.
En voor Charlotte,je vertrouwt deze dames van zekere leeftijd toch wel,we hebben nu totaal 1372 km gefietst en je moeder houdt de stand bij.
03 Juni 2012 - 20:13
Bernadette:
Hoi Margeet, Hoi Dia,
Jullie zijn goed afgeweest. Het was in Nederland vandaag erg koud. Het kwik kwam niet boven de negen graden Celsius. Dus goed weer voor thuis-vlijt en nijverheid of gewoon de boekhou-ding bij te werken. De weersverwach-ting is ook niet geweldig voor de komende dagen. Maar goed, Nico heeft afgelopen een enorme hoeveelheid wintervoer geoogst en dat pakt niemand meer van hem af. Groetjes, Bernadette -
03 Juni 2012 - 21:03
Karin Sperling:
Hoi Dia en Margreet,
Leuk om steeds jullie reisverslag te lezen en de foto's te bekijken! Ik wordt er wel een beetje jaloers van moet ik zeggen. Fietsze en zet 'm op!
Groeten,
Karin -
03 Juni 2012 - 21:05
Nico:
GEEN LAST VAN JACOBUS GEHAD VOLDAAN van JACOBUS moet niet gekker worden Woensdag,Zaterdag en vannavond een kalfkoe gehad de laatste ging niet vanzelf gelukkig voor jou het waren allemaal stieren dus geen uitbreiding wel zakgeld het is nu 22.30 ben weer aardig aan mijn eindje MIijn gewonen Zondagse werk =wezen voetballen rondje gefietst even de kop maken vermeld het maar even 15 KM GEEN MENS GEZIEN WANT HET REGENDE Alleen PIETER VINK maar die had ik vannacht al gezien in mijn dromen om 00.3 uur ben toen maar even een rondje gaan lopen Met vincent gaat het een stuk beter vertelde Rutger veel fietsplezier en wat DIA apt van het verhaal dat kun je onder het fietsen wel uitleggen maar niet onder het klimmen en dalen aub groetjes en nog een weltrusten gewenst kap -
03 Juni 2012 - 21:55
Adrie Van Diemen:
Hoi Margreet en Dia,
Gaat lekker zo me die kilometers. Als je met zo'n ritme (dagelijks) aan het sporten bent dan moet de conditie wel zijn toegenomen. Vandaag was het hier zoals Bernadette als schreef waardeloos weer. Vanmorgen plensbuien en koud met ook nog een flinke wind. De vaste zondagochtend rit is er bij ingeschoten. Maar rond 13:00 uur ben ik met mijn fietsmaatje toch maar opgestapt om dat het al een uur droog was. Buienradar aangaf dat het nog wel even zo zou blijven. We hebben de kortste zondagochtend route genomen van Zoeterwoude - Schoonhoven en v.v. 90 km á 32 km/uur gemiddeld en toch nog een flinke bui gehad die begon bij De Vlist en aanhield tot aan Schoonhoven. (dat was dus even vol gas en tegen de 40 km/uur aan.)
Verlaten Franse dropjes: Margreet & Dia ik herken het van mijn fietstocht in 2009 & 2010 naar de Vogezen. In de middag volledig uitgestorven. Vervallen, grijze, troosteloze plaatsen waar je depri van wordt als je ze elke 10/15 km weer door zo'n plaatje gaat. Je vraagt je af waar de kinderen naar school gaan en wat er buiten de agrarische sector nog voor economische activiteiten zijn. Wel prachtige glooiende velden. Ook meer roofvogels dan dat je in Nederland ziet.
Dames nog een prettige tocht verder. Droog weer en niet teveel wind toegewenst. We lezen hier dagelijks jullie verslag. Het staat onder een snelkoppeling in de Chrome browser naast de andere belangrijke URL’s. Succes en een toffe tijd daar. Op naar de Pyreneeën voor het echte werk.
Groeten, Adrie
04 Juni 2012 - 05:48
Nico:
Wat een tijt voor ;n berichtje Jeroen sleutelt veel en repareert ook vaak als er tijd ovrr is dan is hij op de boerderij en doet erg zijn best onze probleempjes op te lossen en liefst met voorrang veel plezier vandaag met jullie rit snel he kap -
04 Juni 2012 - 07:58
Elly Maat:
Beste sterke dames,
Al 1372 km in de benen, lees met plezier jullie verslagen en geniet er van mis het als er een dag geen bericht is. Succes verder!!!!!
Elly & Chris -
04 Juni 2012 - 10:35
Familie Kaptein:
Hopelijk hebben jullie droog weer, hier regent het al de hele ochtend. Met Vincent gaat het beter, nog steeds erg verkouden, maar inmiddels koortsvrij. We hebben vanochtend zijn ID kaart opgehaald.
Lennart heeft de eerste nacht in zijn nieuwe grote bed doorgebracht en is helemaal in zijn nopjes met zo'n stoer bed. -
04 Juni 2012 - 13:09
Steven & Meta:
Erg leuk om jullie reisverslagen te lezen en de mooie foto's te zien!
Ziet er goed uit allemaal.
Veel plezier.
Groetjes Steven & Meta -
04 Juni 2012 - 13:11
Meta:
Ps: Het insectenhotel is op het westeinde mooier:) -
04 Juni 2012 - 13:13
Willem:
Heb nog niets gehoord van loslopende honden op jullie fietstocht , super apparaat toch niet voor niets meegenomen ? -
04 Juni 2012 - 17:38
Ellen T:
Zo herkenbaar, als het miezert in het portaal van de kerk lunchen. Erg leuk om te lezen. En op de begraafplaatsen de bidons bijvullen? Daar is altijd water te vinden was onze ervaring.
Zet m op maar weer!