Lunchen langs de Loire - Reisverslag uit Blois, Frankrijk van MargreetenDia - WaarBenJij.nu Lunchen langs de Loire - Reisverslag uit Blois, Frankrijk van MargreetenDia - WaarBenJij.nu

Lunchen langs de Loire

Door: MargreetenDia

Blijf op de hoogte en volg

29 Mei 2012 | Frankrijk, Blois

Al vroeg aan 't ontbijt(weer heel Frans).Daarna de kathedraal bezocht. Het wordt eentonig maar deze was ook weer geweldig mooi met in de gebrandschilderde ramen het verhaal van Jeanne d'Arc. Hij dateerd uit 1287 werd vernield door calvinisten in 1568 en daarna restauraties gedurende 230 jaar,dus een verzameling van stylen. Het interieur is wel 136 m lang dat was om de duizenden pelgrims te kunnen ontvangen. Een tampon was niet mogelijk dat hebben we bij Hotel Groslot gehaald, een voormalig onderkomen van de Franse vorsten als ze de stad bezochten.
Naar de VVV en een hotelletje voor vanavond geboekt want gisteren was het moeilijk iets te krijgen.
Vanuit Orléans een prachtige route langs de Loire. Als er iemand nog een wandel-of fietsvakantie wil doen, een aanrader!! De Loire is een van de laatste rivieren die ondanks bedijkingen nog in vrij natuurlijk staat is.
Onderweg weer een leuk praatje met een oude man die achterop een oude Ford tractor zat,de aardappelen aan het aanaarden. (zie foto). Toen hij ons zag werd er onmiddellijk gestopt en moest hij alles van ons weten,ook hoe oud we waren:quel age,quarante? We houden het er maar op dat zijn ogen niet meer zo goed waren, maar we stapten wel jaren jonger en fitter op de fiets!!
Bij de koffie t/o een kerk in Clery tientallen huiszwaluwen die allemaal een nest aant bouwen waren in, op en aan de kerk ,een prachtig schouwspel.
Weer een mooie route met een lunch op een prachtig plekje aan de Loire bij een 440 m lange oude brug bij Beaugency. Zelfs een eenvoudige boterham met banaan smaakt dan verrukkelijk.
75 km gefietst met als beloning een wit biertje op het eerste terras in Blois.
Morgen ri Tours.

• 30 Mei 2012 - 17:18

Janneke:

Hai jongedames?
    Zoals ik het zie, hebben jullie de vakantie van je leven.
    Ga zo door, het is leuk om te volgen.
    Groetjes Janneke de Mooij.