La douce France!!!
Door: MargreetenDia
22 Mei 2012 | Frankrijk, Parijs
Weer lekker geluncht uit de tas met vers brood en Franse kaas, fruit en joghurt.
Het weer was prima, niet warm en met de noordenwind in de rug vlotte het goed.de dames hebben weer 80 km in de benen,iets meer dan alleen de route maar dat straks. Zijn nu in Cambrai,drukke stad, veel autoverkeer. Helaas staat de kathedraal in de steigers en is gesloten. Dus voor onze stempel naar het pelgrimshuis waar we ook wilden overnachten. En in eerste instantie kon dat ook maar net toen we de tassen naar boven hadden gesjouwd kwam de zoon van de beheerder vertellen dat hij een vergissing had gemaakt en er dus geen kamer vrij was. BALEN!!! Dat was om 17 uur. Dus naar het toeristenbureau en die hebben veel voor ons gebeld en uiteindelijk zijn we nu in een F1hotel net buiten de stad waar we pas om half 7 aankwamen.Vandaar de extra kilometers en het laat zijn met dit verslag. Oh ja bijna vergeten we hebben onze eerste Franse verovering te pakken. Bij de grensovergang(jammer genoeg geen bord)zat er een op ons te wachten. Helaas moeten we hem delen, toch fijn na bijna een week zonder man!!
En wat meer reacties zijn welkom wij willen ook wel weten wat er op het thuisfront gebeurt.
22 Mei 2012 - 20:53
Bernadette:
Hallo Margreet, Hallo Dia,
Dit is een dag die ik -als buitenstaander- beoordeel als 'een dag die de vrienschap heeft verdiept' ofwel door kleine tegenslagen op de proef heeft gesteld!
Lekker slapen en morgen weer fris op.
Bernadette -
23 Mei 2012 - 04:40
José:
Ha Margreet en Dia,
Het is zoals Bernadette schrijft. Kleine tegenslagen verdiepen de vriendschap. En is, naast de uitdaging en het plezier van deze onderneming, ook niet de onderliggende doelstelling om jezelf eens goed tegen te komen? Al fietsend langs de grijze, deprimerende fabrieken langs de Schelde om vervolgens je te verbazen over de variatie aan bloemen in de bermen, gaan je hersencellen deze indrukken verwerken en word je zelfs blij van een oude Fransman!
Als een nat wasje, een slaperig lijf, een kwijtgeraakte sleutel en vergeten lenzen jullie grootste tegenslagen zijn tot nu toe, zijn jullie bofkonten en staat jullie niets meer in de weg om de kuitspieren aan te spannen, de billetjes in te wrijven met de meegenomen uierzalf en op het ros te gaan. Vandaag wordt alles beter. -
23 Mei 2012 - 11:14
Willem:
Nog in afwachting van de man van atag lees ik dat jullie al flink opschieten ,prachtig vooruitzicht om straks heerlijk in Parijs te flaneren , ben benieuwd -
23 Mei 2012 - 14:38
Corrie En Ronald:
We volgenjullie op de voet (niet op de fiets). Jullie zijn echte bikkels hoor. Weer of geen weer jullie moeten verder. Een heerlijk avontuur.
Ronald heeft gisteren officieel afscheid genomen van zijn werk met een leuke receptie en behoort nu ook tot het leger pensionado's die jullie waarschijnlijk ook veelvuldig onderweg zullen tegenkomen. Lekker doorzetten en genieten. Liefs Corrie en Ronald -
23 Mei 2012 - 16:06
Carline:
Al weer een week geleden dat jullie van start gingen....
Buiten de tegenvaller van gisteren(op het laatste moment horen dat je toch geen kamer hebt),klinkt het allemaal
geweldig!Hier is het inmiddels ook prachtig weer en ik kom net terug van mijn favoriete bankje aan de Reinier Vinkelskade.Heerlijk even in de zon gezeten.Vanavond lees ik weer het vervolg van jullie tocht....
Liefs,Carline -
23 Mei 2012 - 19:13
Familie Kaptein:
Alles gaat hier zijn gangetje. Vincent gaat steeds beter lopen en de mannen hebben zich vandaag prima vermaakt in de tuin (schitterend weer). Deze week doet de schilder de buitenboel, daar zijn we erg blij mee (meteen ook een nieuwe kleur). Veel succes verder! -
23 Mei 2012 - 19:27
Renger Geurts:
Hallo Margreet en Dia ,
Ik kan jullie niet vertellen hoe het op jullie thuisfront is , maar ik zal kappie binnenkort wel effe bellen . Kan je wel melden dat het in het mooie Putten op de Veluwe momenteel lekker warm is . Maar dat zal in Hazerswoude wel niet veel anders zijn .
Veel succes met jullie tocht , en geniet ervan
Gr Renger , Gerda en kids -
23 Mei 2012 - 20:16
Charlotte:
Ha Dames,
Hoop dat jullie net zulk mooi weer hebben als ons, iets koeler zal voor jullie fiets prestaties beter zijn.
Hoop dat Dia de mail heeft ontvangen wat jullie denk moeten veranderen bij mama haar telefoon. Maandag avond me vloer geboend en in de olie gezet. (knapte weer erg op) Gisteren Nasi gemaakt voor de mannen en Jeroen. Daarna de Boerderij betalingen en ....... Kaarten gefixt voor Ellen ten Dame en ook voor de Earring dat vond papa gaaf !!! Vanavond thuis in de tuin gegeten met Lisa en Frank van de grillplaat ! Genieten van het top weer wat ze op geven tot na de Pinksteren (wij genieten hier) en jullie daar als ik zo de verslagen lees. Hoe gaat het met pakken, kleding, toilet tas krijgen jullie al handigheid...? Hoe is het met jullie kont-jes ?? Ik wacht op de foto met de fietsen onder de Eiffeltoren... Zet hem op dames en slaap goed in iedere avond een ander bed ;-) gr Lot -
24 Mei 2012 - 19:34
Nico:
eerste pulvers gezien op het maisland, van kievieten zes stuks plus nieuwe nesten. De mais rijtjes zijn er ook al binnen acht dagen Gemaaid 12 HA zaterdag kuilen. Tegel gescoord van numelco provincie flevoland het is hier bijna te warm om te werken hoe is het bij jullie ik lees geen nieuwe berichten zal wel goed gaan groetjes en weltrusten